Перейти до публікації
×
×
  • Створити...

Як зробити круте тріальне шоу, або поради для виступів


Jan
 Поділитись

Рекомендовані повідомлення

Тріал дуже видовищний вид спорту, який відмінно вписується в різні умови і чудово підходить для створення крутого шоу. Тому напевне кожному тріалісту з часом доводиться десь виступати перед публікою – в школі/інституті, на святі в своєму місті, на вечірках, в магазинах/торгових центрах і т.д.

 

Я, маючи вже певний досвід в виступах, хочу дати декілька порад, які надіюсь допоможуть вам зробити ваш виступ ще якіснішим та видовищнішим.

 

Планування виступу залежить від: місця виступу, додаткових перешкод (сцена в приміщенні, площа з піддонами, трава і т.д.), часу відведеного на виступ (короткий 3-5 хвилинний, на 30 хв – годину), кількості виступаючих тріалістів (сольний, декілька тріалістів), вашого рівня катання та набору трюків ( початківець, експерт, про)

 

1) Місце виступу - його бажано заздалегідь оглянути і визначити які ускладнення і недоліки можуть виникнути. Оцінити покриття, освітлення, можливість задіяти публіку і т.д.

 

2) Стосовно часу. Якщо від вас потрібен короткий і яскравий виступ, то слід спланувати весь процес виступу, обдумати кожну деталь і бажано відрепетирувати його декілька разів. Якщо ж це виступ на довгий період часу (частіше за все такі виступи бувають коли ваш виступ потрібен не як окреме шоу, на яке будуть дивитись усі глядачі, а як видовище яке буде зацікавлювати і збирати і розважати публіку) то тут можна просто кататись і робити красиві трюки.

 

3) Кількість учасників. Якщо ви виступатимете сольно, то все залежить лише від вас. І ваша задача оцінити свої сили, продумати всі ваші видовищні трюки і прорепетирувати усе. У сольних виступах дуже важливо не поспішати, щоб завчасно не втомитись. Коли ж вас двоє чи більше, то кожен з вас повинен виступати по черзі, окрім тих варіантів, коли ви робите щось синхронно. Бо зі сторони не гарно виглядає коли один стрибає на передньому, другий десь робить сайдхоп а третій стрибає над людиною.

Не рекомендую задіювати більше 2 учасників у виступах на невеликій площі (сцена, нічний клуб), і більше 3-4 на великій території з перешкодами (піддони, конструкції).

 

4) Ваш рівень катання. Це звісно ж основний фактор що впливатиме не видовищність вашого виступу. Але якщо грамотно і влучно все продумати і відрепетирувати, то навіть при невисокому рівні катання можна створити досить цікаве шоу. І навпаки маючи високий рівень і вміючи багато цікавих фішок можна запороти все невдалими спробами виконання складних трюків, які ти погано вмієш, незлагодженістю дій, або що найгірше настрибуванням на людей через яких стрибаєш.

 

 

Що людям подобається бачити на виступах:

Стрибки на передньому, градуси, динамічні фішки, синхронне виконання трюків. Також завжди великий захват у людей викликають стрибкичерез людей. Можна витягти бажаючих з натовпу, або ж взяти когось зі своїх друзів. Чи якщо ви виступаєте вдвох чи більше то можна пострибати почергово один через одного. Але в стрибках через людей найголовніше правило – робити лише те, через і над людьми, що ти на 100% вмієш, і в жодному випадку не настрибнути чи не зачепити людину. Бо навіть якщо ви настрибните легенько на ногу, рахуйте це провал виступу. Також ефектною і простою в виконанні є фішка зі стрибками без переднього колеса. Якщо у вас дискові передні гальма то відпадання колеса можна зробити дуже ефектним – при стрибках на задньому чи при зістрибуванні з перешкоди. Просто розкручуєте болти на передній втулці і затискаєте передні гальма, далі стаєте на заднє колесо і в потрібний момент відпускаєте гальма.

 

 

Що не слід робити на виступі:

Якщо в вашому виступі ви можете задіяти піддони чи інші перешкоди на які можна стрибати, то слід ставити таку висоту, на яку ви з легкістю застрибуєте. Повірте, люди не бачать особливої різниці в тому на 5 чи на 6, або на 8 чи на 9 піддонів ви зробите сайд, але вони бачать різницю в тому коли ви з легкістю стаєте і одразу застрибуєте, і коли ви довго стоїте налаштовуєтесь і ледь-ледь застрибуєте, чи й взагалі не можете взяти висоту з декількох спроб. Також не слід повторювати один і той же трюк більше 2 разів, навіть якщо він дуже ефектний)) Не варто застрибувати на одну й ту ж перешкоду купою способів – люди не бачать різницю між баніком і педал апом, не оцінять ваш сайд в 2 сторони, не помітять робили ви через морду з кіка чи з апа. Якщо у вас на виступі є перешкода на яку ви можете застрибувати (пачка піддонів, сцена, конструкція…) то слід максимум 3-5 разів застрибнути на неї. Також не варто затягувати ваш виступ. Якщо від вас потрібне одне коротке яскраве шоу, то в ідеалі воно повинне бути 3-7 хв, максимум 10 хв.

 

 

Також якщо ви виступаєте не один, то потренуйте перед виступом синхронні трюки. Найпростішим буде пострибати разом на задньому колесі, розвернутися, синхронно підстрибнути. Є купа варіантів синхронних трюків, і всі вони залежать від вашого рівня катання і часу який ви виділите для репетиції на їх синхронне виконання.

 

А найважливішим у виступі є його продуманість, особливо якщо ви виступаєте вдвох і більше. Перед виступом вам потрібно чітко продумати кожен ваш крок і бажано прорепетирувати декілька разів. Бо коли виступ хаотичний, кожен робить що хоче, лізе один перед одним, це дуже помітно для публіки і робить ваше шоу значно менш видовищним і професіональним. Навіть прорепетирувавши усе декілька разів, частіше за все на виступі хтось зіб’ється, щось зробить неправильно і невчасно.

 

Ще для декого проблемою перед виступом є мандраж, стах перед публікою. Як цього позбутись я знаю лише один спосіб – більше виступати)) Раніше на наших перших наших виступах, особливо перед великою публікою, я теж нервував, але зараз, пройшовши через купу виступів, я абсолютно спокійно відношусь до них і практично не переживаю.

 

Вдалих і видовищних вам шоу, і нагадаю ще, що виступ ви робите не для себе чи друзів-тріалістів, а для публіки. І тому думайте про те що буде цікаво простим, далеким від тріалу людям. Старайтесь для публіки і у вас вийде чудове шоу!

 

Стаття в оригіналі розміщена тут:

http://x-clan.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=61

  • +1 11
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

молодець)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

:icon_thumbsup:

Многие хотели бы выступать и удивлять окружающих, но не многие умеют приспособиться к всеобщему вниманию. Для шоу выступлений нужно развиваться всесторонне и осваивать все имеющиеся техники и элементы на байке. Разнообразные Кранк-флипы, Икс-ап, 180, 360 и многое другое. Если это игнорировать, можно забыть о полноценных красивых выступлениях. Имея в арсенале даже небольшой спектр освоенных элементов можно из без препятствий и спецоборудования устроить шоу на ровном месте. Надеюсь Ян подтвердит это. Как упоминалось в статье, нужно иметь программу и чёткое понимание того что ты хочешь делать. А для обычных зрителей любая исполняемая вами фишка на байке кажется чем-то необычным, об этом надо не забывать. Если даже простые элементы соединить последовательно и добиться чёткого исполнения - можно сделать зрелищное выступление.

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
 Поділитись

Общий чат

Общий чат

Please enter your display name