Перейти до публікації
×
×
  • Створити...

Я і Cirque Du Soleil


Unicycler
 Поділитись

Рекомендовані повідомлення

 На загальні пояснення певно не вистачить сил і таланту писаки, тож в цьому пості не буду пояснювати, хто такі Du Soleil, і чим вони відомі. Скажу лише, що починали вони з спектаклів, а зараз це міжнародна компанія, яка тільки  на травень 2017 має 21 робочу постановку, які є стаціонарними або ж у вигляді шапіто.
9JaQgDFnY0o.thumb.jpg.909108a275dc74b97a5ff31313ae58f8.jpg
 Ця стаття про те, як я був на кастингу Cirque Du Soleil, які пригоди були в дорозі, та власне що я там бачив. Відразу певно напишу, що Скаути казали про те що кожного буде сповіщено про подальші дії протягом 2-3 тижнів, але так відчуваю, що часу вже трохи пройшло і про одобрення мені б вже повідомили, тому розповідь ця лише про саму поїздку.

 Як завжди буває, історія почалася ще в давні часи, а саме в році 2012,коли я почав більше цікавитися мистецтвами, і натрапив на офіційний сайт
CDS. Позаповнював анкети, і благополучно про це забув. В році 2016 я час від часу згадував про сайт, але як завжди було ліньки прошарудіти пальцАми по клавіатурі. Та от в грудні, від нічого робити, зайшов, і побачив що планується кастинг у Києві. Поновив заявку, і став чекати відповіді.

 Відповідь надійшла в кінці квітня 2017 року, і там було повідомлено, що я пройшов на очний кастинг у Києві.


Київ

27 травня запакувавши рюкзак та юнік в чохол, виїхав до Києва. Подорож звеселив алконафт на сусідньому місці в плацкарті, який то кожні пів години прокидався і голосно заявляв, що йому не зручно, то спав і грав своїм заднім тромбоном сумні ноти.

28 травня.
6 годин ранку. Макдональдс.
Купив сніданок, годинку повтикавши в інтернеті, наробивши скріншотів карти, вирішив частину шляху пройти, частину доїхати на транспорті.
В пішій прогулянці по вранішньому Києву мене порадував бидло-контент в районі НАУ.
Завертаю за ріг – один розбиває пляшку об смітник, інший до нього підбігає і крутить вертухи.
Я ж в свою чергу, як корінний українець, не ворухнувши бровою звертаю до переходу і продовжую насолоджуватись сонячною погодою.
Сідаю на трамвайчик і залишок дистанції добираюся до місця призначення.


8:15.Ну і де цей бісів будинок.

По дорозі вже більше почав подивлятися на гуглмапс, щоб не пропустити потрібну будівлю. Недалеко стояв хлопчина і теж роздивлявся навкруги. Наздогнавши, дізнався що він також на кастинг, тому об’єднали зусилля в пошуках.
У випадкового перехожого дізнаємося що з цією вулицею проблеми, і нумерація починається з іншого кінця (як потім виявилось – потрібна будівля була в кілометрі від гугловської позначки, тому якби не випадковість, ми б ще довго ходили).


8:45.Початок

Києвські можливо знають, є така Школа паркуру. От в їхньому залі і проводився кастинг.
Кастинг був вузько-направленим, лише для воркаутерів, фріранерів та циркових артистів (під яких я вдало пройшов через одноколісник).
SJ8wpSUpa78.thumb.jpg.a577bf9f82cdd45f0544e9aae4fb6eb1.jpg



Зайшовши в зал, я думав побачу сотні артистів, які готуються, розминаються і чекають.

15

15 спортсменів включаючи мене, були на кастингу.
Скаути (
HR) були у складі мужчини, жінки та хлопчини за ноутбуком. Роздали нам номерки, та повідомили що 20 хвилин розминаємось і будемо починати.

tDRCS8GNbSw.jpg.913c20e4c8be70daed10005444c74cc7.jpg

Трохи розкатавшись на перешкодах фріранерів і пострибавши на покришках, потроху розглядався на хлопців, та те що вони робили.
Воркаутери для мене не в новинку, є знайомі в цій дисципліні, але все ж було видно що рівень підготовки на порядок вищий.
Гімнасти, розтягувались, робили стійки на руках, та розігрівалися.
Акробати – це вже було дещо нове, і їхні тренування я зблизька ще не бачив. Можу сказати, що вулична акробатика проти академічної, це як пацан на переварці проти Жиля.
Настільки відточені рухи, та високий рівень підготовки, що проводячи паралелі з тріалом можна сказати лише те, що дуже  видно як тріал пішов з довільної дисципліни (поїду на той камінець, а нє, краще на цей), а гімнастика і акробатика ніби вийшли з старого вузу, де студенти до ночі сидять в бібліотеках).

Скаути сказали зібратися на матах, для вступного слова.

Чоловік представився сам і представив колег.
Сам він – в колишньому акробат зі стажем в
CDS більше 23 років. Жінка – це HR-агент, який відповідає за формальну підготовку заходу. Хлопчина – діючий акробат цирку, але через закінчення вистави Allegria, допомагає менеджерам у кастингах.

Ну і як не сказати високих фраз типу: «І тут почалися дива».

Дива не у фокусах, чи ілюзіях зі сцени, а дива підготовки та професійності у своїх сферах діяльності.
Всі хто шукали роботу в нашій неньці здебільшого звикли чути, щось типу «чому вирішили прийти на роботу саме до нас», або щось в цьому дусі.
Тут все почалося з : «Ви всі молодці і чудові спортсмени, адже вас вже було відібрано в онлайн кастингу. Це вже є ознакою того, що ви маєте те, що цікаво нам. Цей кастинг не для того щоб побачити що ви вмієте, а для того щоб дізнатися хто ви, і як ви працюєте в колективі»

Після такого початку, скажу чесно, пересічний українець буде в ступорі. Бо готуєшся до стандартних питань, а тут розриви шаблону.

Дмитро ( звати цього чоловіка), повідомив далі, що сьогодні в нас буде декілька частин кастингу:
«Сьогодні ви покажете свої можливості на камеру, потім перевіримо вас на витривалість, далі потанцюємо, і пограємо ролі. В кінці запишемо коротке інтерв’ю. Думаю і вам і нам буде цікаво»

Ще трішки розім’явшись, почали записувати відео кожного з учасників (те чим ми займаємось).
Воркаутери гнули турніки, акробати показували свої можливості, гімнасти вигиналися і стрибали, ну а я тихенько катався чекав своєї черги і думав що я тут забув.

Прийшла черга до мене, я скористався можливістю і розбив запис відео на 3 частини: компетішн тріал, виступальні елементи, та стріт елементи.

Відзнявши, було декілька хвилин перерви до наступної частини, тому мав можливість поговорити з хлопцями, дізнатися що і як.

Далі були випробування на витривалість.
Цитата:
«Те чим ви займаєтесь це дуже добре, але є тести на витривалість, бо в цирку ви насамперед артист, а не спортсмен. Тому ми маємо знати чи здатні ви тримати темп вистави, і чи не знадобиться вас екстренно замінювати на іншого актора.
Ці тести проходять всі артисти, не залежно від роду діяльності, і повторюють тест приблизно кожні пів року»

Тест:
10 підтягувань тримаючи тіло рівно і не розхитуючись
20 виконань планки ( тримаючи планку потрібно розвести по діагоналі руку і ногу, зробивши це спочатку в одну сторону,потім в іншу це рахується як 1 виконання)
20
V-скручувань (лежачи на спині, підняти ноги, і корпус так щоб вийшла буква V)
20 віджимань
1-хвилина стрибків з центру в сторони.
Все це на швидкість.

Я начебто непогано підготовлений, але скажу чесно – я мало не вмер вже на скручуваннях.


Та якщо ви гарно фізично підготовлені, то от наступні випробування, це або треба мати талант, або довго працювати саме в цьому напрямку.

vNjLur0S-0E.thumb.jpg.954efd4bf483e48f4d9357d19f232414.jpg


«Потанцюємо»

Трохи відпочивши, нас попросили стати всіх обличчям в одну сторону. Дмитро став перед нами спиною, і почав показувати танцювальні рухи, які ми мали повторити.
Тут знову потрібно зробити відступ і трохи спойлернути сюжет – завдяки досвіду та вмінням, 15-ох доволі дубових спортсменів навчили груповому танцю. За 30 хвилин. І все це записали знову ж на відео.

Зрозуміло, що танець був не важким, і приблизно за день- два тренувань, його б кожен повторив.
Суть була в тому, що танець закінчувався тільки на половині пісні, а далі потрібно імпровізувати.
Неважливо як, головне не стояти дубом.


Обід

Час пролетів, вибачте мене на слові, як шльондра з другого поверху, і коли поглянули на годинник то вже було 14:30, нам запропонували перепочити і піти поїсти.
Відписавши всім своїм у вк, взяв гроші, побіг до найближчого магазинчику і заточив два снікерси.

MZethnUH73I.thumb.jpg.2aef0e8fb3ce7f1b8290c0428d16ee71.jpg



Театр


Ми знову зібралися всі разом.
Сіли на матах кружком і Дмитро почав розповідати про зв’язок між акторами, жителями в шапіто, та просто людьми.

Можу сказати що це моя найулюбленіша частина. Також скажу що з цього кастингу я виніс більше ніж за 8 років виступів на публіку.
Було багато вправ на взаємодію артистів на сцені.
Були постановки, коли  людей за допомогою лише фрази: «- Котор
ый час? -2:30», мали розказати історію з сюжетом.
Було багато такого, чого нажаль ніколи не робитимуть на репетиціях актори в Українських постановках.

І це була магія.


Yh0x-tYG-7w.thumb.jpg.89560ea49baf08c2777cf89f9be52967.jpg


Фінал

Дмитро ще довго розповідав про життя в стаціонарах і шапіто, як відбуваються переїзди і відпустки, чим живуть актори між виходами на сцену.

Та вже треба було і прощатися, тому нам скаути роздали свої візитки, побажали удачі, та сказали дуже приємні речі, що у нас вийшла непогана команда, і все пройшло  в дуже приємній обстановці.

Під кінець скажу, що кастинг був насичений, люди в ньому не звичайні – єдина дівчинка, яка була, це учасниця Олімпійських ігор в Ріо, дисципліна «стрибки на батуті», хлопці акробати – входять до національної збірної, а воркаутери одні з найкращих в Україні.


Ось таким для мене був кастинг до
Cirque Du Soleil.
Йшов я звідти не як то буває – в радості,що «відстрелявся», а з певним жалем, що це не продовжується.

Далі була прогулянка по Києву, сидіння на Майдані Незалежності, і дорога додому.

Дякую.

abuISNhnODM.thumb.jpg.c472d2fd7f7d1a50bc1641998d678675.jpg

Змінено користувачем Unicycler
  • +1 8
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ААА оце крутяк! Прочитав на одному диханні. Справді, шоу, і життя артистів це не так просто, як  могло б здатись. Декому це буде легко, може навіть нудно, разом з тим я знаю  ПРО, яким було дуже важко церез той же ритм, витривалість... І так само знаю багатьох, які хотіли б виступати, але не знають, в що вони вплутуються, і потім прозрівають від розривів шаблонів ...

Всім рекомендую  до прочитання, і почитав ще подібних історій, якщо в когось є.

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Оффтоп (в певному роді)

Скажу як є, нікого не хочу образити, всі збіги випадкові.

Ви можете бути нереальним актором, чудовим співаком, крутим тріалістом, і мати силу Вірастюка - але якщо ви допустимо не пройшли випробування на витривалість, або ведете себе зажато - ви пролітаєте.

Так сталося з одним гімнастом на лаві. Дмитро розповів,що той був єдиний у своєму роді - робив сальто з вильоту з лави,яке ніхто в світі не повторював.
Але він ніяк не міг пройти тест на витривалість, і погано було з акторськими здібностями.
Його не взяли.


Пояснили це дуже просто - він би не витримав режиму. Тому відмовили.

  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вот это ты Вовка выдал. И молодец, что отписал. Всё прочёл, можно сказать побывал на кастинге вместе с тобой.  Ну и может ещё придёт приглашение.

А вообще да, это труппа в которой мегапрофи выступают, лучшие атёры, лучшие номера, всё лучшее и необычное, так и держат марку по сей день ) Да и ещё ты так подробно о самом кастинге отписал, очень интересно, я тебя очень хорошо понимаю по поводу того, что ты попал в другой мир и не хотел из него возвращаться в реальность) на то он и хороший цирк, который дарит магию во всех своих проявлениях. Так что, побывал ты в сказке, и желаю чтобы ты однажды стал одним из «сказачников», дарящим людям веру в прекрасное ;) Если почувствовал, что это твоё, не останавливайся, иди вперёд по зову сердца, друже. Желаю тебе этого, от всей душа, удачи тебе.

*о, и ксати, за этих два дня, благодаря Unicycler'у и LIS'у, у нас появилось два афигенных повествования, в таком случае напомню,  что у нас есть не справедливо забытый раздел «Блоги». Очень было бы здорово, чтобы хлопцы, желающие поделиться впечатлениями из своей жизни, вели бы свои странички. Ну это так, как предложение :unknw:

 

  • +1 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спойлер
24 минуты назад, Foradona сказал:

Вот это ты Вовка выдал. И молодец, что отписал. Всё прочёл, можно сказать побывал на кастинге вместе с тобой.  Ну и может ещё придёт приглашение.

А вообще да, это труппа в которой мегапрофи выступают, лучшие атёры, лучшие номера, всё лучшее и необычное, так и держат марку по сей день ) Да и ещё ты так подробно о самом кастинге отписал, очень интересно, я тебя очень хорошо понимаю по поводу того, что ты попал в другой мир и не хотел из него возвращаться в реальность) на то он и хороший цирк, который дарит магию во всех своих проявлениях. Так что, побывал ты в сказке, и желаю чтобы ты однажды стал одним из «сказачников», дарящим людям веру в прекрасное ;) Если почувствовал, что это твоё, не останавливайся, иди вперёд по зову сердца, друже. Желаю тебе этого, от всей душа, удачи тебе.

*о, и ксати, за этих два дня, благодаря Unicycler'у и LIS'у, у нас появилось два афигенных повествования, в таком случае напомню,  что у нас есть не справедливо забытый раздел «Блоги». Очень было бы здорово, чтобы хлопцы, желающие поделиться впечатлениями из своей жизни, вели бы свои странички. Ну это так, как предложение :unknw:

 

 

Дякую за теплі слова:) 

Про блоги - я зараз трішки розгрібаюсь, і буду ліпити як то кажуть з гівна і палок щось своє. Взлетить то взлетить, а ні то досвід буде.

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну своё то своё, всё правильно. Ну делиться впечатлениями то можно будет и тут и с нами всеми? :blush:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спасибо за интересный рассказ, очень понравилось читать. Хотелось бы услышать больше деталей про артистов, что рассказывали о себе и чем живут вне сцены.

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 минут назад, LIS сказал:

Спасибо за интересный рассказ, очень понравилось читать. Хотелось бы услышать больше деталей про артистов, что рассказывали о себе и чем живут вне сцены.

десь пізно ввечері сяду, зберуся з думками і детально все згадаю, і сформулюю в доповення.

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

цікава стаття, особливо мені, як артисту то взагалі пізнавальна

Доречі не чув про такі вимоги на кастингах (я про тести навіть на витривалість), в мене приятель вже 2 роки в штатах в Дю солеї працює, то багато мені за нього розповідав, про театральні і хореографічні вимоги чув від нього, але вони за його словами геть не критичні (не бути геть дубовим і наляканим на сцені не виглядати))

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 часов назад, LIS сказал:

Спасибо за интересный рассказ, очень понравилось читать. Хотелось бы услышать больше деталей про артистов, что рассказывали о себе и чем живут вне сцены.



Певно почну про воркаутерів.
Хлопці з Харкова, тренуються вже н-нну кількість років.Працювали у французькому цирку-шапіто.Але з їх слів зрозумів, що то більше каторга якась була ніж робота, тому по поверненню відразу почали працювати над новими контрактами.
Також був чи то воркаутер, чи то фріранер (я так і не допетрав) з Мінська. Все як завжди - вирішив нарешті хобі перетворити на сенс життя, тому аж до Києва приїхав.

Гімнасти та акробати

Це хлопці які пройшли професійну спортивну підготовку, в певні періоди часу мали справу з виступами, але професійно як так, то сценічною діяльністю не займалися. Але от двоє з них є (вибачте,якщо неправильно сформулюю) в Національній збірній, і постійно їздять по спортивних зборах та тренуються.Паралельно вирішили шукати удачі і в цирковому мистецтві.

Також були спортсмени- одиночки з різних міст України, кожен був або на міжнарожних змаганнях в своїй дисципліні, або постійний учасник національних змагань.

Був хлопчина-акробат який вже якби пройшов цей очний кастинг раніше, і вже тренується для переїзду і участі в новій постановці на льоду (постановка Крістал). Щоб туди потрапити,йому,як я зрозумів, була поставлена умова навчитися на рівні впевненого користувача кататися на ковзанах, що він зараз успішно і робить.
Доречі підходив і з цікавістю мене розпитував,що я таке, бо ніколи в житті такого не бачив (не в сенсі уніциклу, а в сенсі що на ньому так можна катати).

Ну і дівчина- батутистка.
Її історією стало те, що як спортсменку вона себе не бачить, не на камеру сказала, що підтримки ніякої, зате пафосу від "діянь" начальства просто відбавляй.
Тому вирішила шукати себе у мистецтвах.

В кінці нашого кастингу, до зали завітали діючі артисти цирку, які приїхали у відпустку, а виступають в одній з постановок Лас Вегасу.

Ось якось так...


Відповім також Яну:
Можливо я просто неправильно сформулював визначення, і це скоріше не "випробування",а тест на профпридатність, що думаю є логічним,бо там все дуже серйозно в плані безпеки артистів, і кожен перебуває під наглядом не меншої орди тренерів,скаутів, лікарів, та обслуговуючого персоналу.

Задавайте будь які питання,постараюся дати всім відповіді. Бо от просто сидіти і згадати все трішки тяжко (був в стані ейфорії,інформацію сприймав, але більше захоплено кліпав очима :) )

  • +1 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ого, какая неожиданная статья )) Думал в ней будет одно (в сфере мышления классического украинца), а оказалось все сверхнаголову. Вовка, ну ты выдал ;) Читал, читал и еще раз читал ;) По-моему один из редких опытов, который можно подхватить и делиться им с остальными. Очень позновательно получилось.

Надеюсь, они еще тебе напишут. А ты, в свою очередь, будешь готов к этому ;)

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 часов назад, Saviola сказал:

Ого, какая неожиданная статья )) Думал в ней будет одно (в сфере мышления классического украинца), а оказалось все сверхнаголову. Вовка, ну ты выдал ;) Читал, читал и еще раз читал ;) По-моему один из редких опытов, который можно подхватить и делиться им с остальными. Очень позновательно получилось.

Надеюсь, они еще тебе напишут. А ты, в свою очередь, будешь готов к этому ;)

Мені дуже приємно за такі відгуки :) Буду старатися й надалі підтримувати форум сторі зі свого катання =)

  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
 Поділитись

Общий чат

Общий чат

Please enter your display name